Zwitserse Witte Herder Kennel van de Banjou Burght

Wie ben ik

Ik ben Marianne Rooda, een enthousiaste hobbyfokker met grote passie voor het ras. Ik woon samen met mijn Witte Herders Milo, Buddha, Tara, Rhani, Freya en Rivkah in Burgh-Haamstede, Zeeland.

Banjou was de eerste Witte Herder van de roedel, met hem hadden we eigenlijk niet de intentie om te gaan fokken maar toen na ongeveer acht maanden D.J. bij ons kwam wonen op de leeftijd van +- 10 maanden werden we wat fanatieker en zijn toen shows gaan lopen. Helaas bleken beide reutjes niet geschikt voor de fok zodat ze gewoon gezellig als huishond bij ons gebleven zijn.

 

Banjou

 

D.J.

 

Later is Indy bij ons komen wonen en na verschillende shows gelopen te hebben met goede resultaten hebben we besloten om haar te laten röntgenen en te laten inventariseren en toen dat allemaal goed bleek te zijn hadden we in de zomer van 1999 ons eerste nestje puppy's.

 

Indy

 

Daarna is Zoetie bij ons komen wonen. Zoetie was het nestzusje van Indy. Van Indy's laatste nestje (samen met papa Barthos v/d Witte Kroon ) hadden wij een teefje gehouden, dat was Yentil. Yentil was een stokhaar teefje. Ze werd geboren op 7 juni 2003 en heeft diverse shows gelopen met uitmuntende resultaten. Yentil is geröntgend met als resultaat een mooie HD A. Daarna is ze geïnventariseerd en goedgekeurd voor fokdoeleinden door de ZWHVN en is zij in de voetsporen van haar moeder Indy getreden.

 

Inmiddels hebben wij afscheid moeten nemen van Banjou, D.J. en Zoetie en Indy en Yentil. Zij leven in onze herinnering voort.
 

Yentil

 

 

Shiva is ons langhaar teefje. Ze is geboren op 24 november 2003 uit het laatste nest van Zoetie en Bossanova von White Angel.

 
Ook Shiva heeft diverse shows gelopen met uitmuntende resultaten.  Ze is geïnventariseerd en is goedgekeurd voor fokdoeleinden door de ZWHVN, en inmiddels met pensioen.
 

 Shiva


Bijoux is een stokhaar teefje uit het eerste nest van Yentil en Ninjo, ze is geboren op 28-02-2006 en heeft diverse shows gelopen. Ze is geïnventariseerd en goedgekeurd voor fokdoeleinden door de ZWHVN , en inmiddels met pensioen.

Milo
is onze langhaar reu. Hij is geboren op 31-08-2006. Hij is de zoon van Shiva en Odin Calo of the Heart of Lothian. Hij is goedgekeurd voor fokdoeleinden door de ZWHVN.

Buddha
is ook een langhaar reu, hij is het nestbroertje van Milo (dus heeft hij dezelfde geboortedatum en ouders). Ook Buddha is goedgekeurd voor fokdoeleinden door de ZWHVN.
 
Tara is een stokhaar teefje, uit het laatste nestje van Yentil en Buck. Buck is een zoon van Ninjo, dus de broer van Bijoux. Ze is geboren op 16-02-2010. Ze is goedgekeurd door de ZWHVN voor fokdoeleinden.  
 
Rhani is een stokhaar teefje uit het derde nestje van Bijoux en Milo, ze is geboren op 12-05-2011. Ze is goedgekeurd voor fokdoeleinden door de ZWHVN.
 
Freya is de nestzus van Rhani (en heeft dus de zelfde geboortedatum en ouders). Ze is goedgekeurd voor fokdoeleinden door de ZWHVN.
 
Rivkah is de langharige bengel van de familie, ze is geboren op 10-03-2012. Ze is een dochter van Tara en Milo en geniet nog even van haar jeugd.

De witte roedel geniet erg van het feit dat het maar vijf auto minuten rijden naar het strand is.
 
Voor ieder nest wordt een terugkomdag georganiseerd waarbij de stambomen uitgereikt worden. Daarna gaan we met alle honden naar het strand en hebben we een leuke middag.
 

Terugkomdag